Svejk, a derék katona

Ma április másodika. Tegnap léptünk be ebbe a bolondos hónapba. Majd kiderül, hogy mit hoz. Mindenesetre optimista vagyok egyfolytában, habár vannak rossz perceim.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

HTML

2007.04.19. 08:31 Trickster

Juharlevél

A hónap folyamán a várost ellepték a juharlevelek. Nagyméretű plakátokon csalogatják az embereket Kanadába. És Quebec-be. Ezt külön jegyzik meg a plakátokon, nehogy megsértsék a kanadai franciákat.

Kanadában meghalt egy rokonom, Málnási Lászlónak hívták őt is, mint a bátyámat. Idegenlégiós volt, az indokínai háborúban harcolt a vietkong ellen. Nem rokkant bele, nagyjából egészségesen élte le az életét.

Lengyelország és Ukrajna rendezi a foci EB-et. Magyarország és Horvátország talán még szavazatot sem kapott. Az este a magyar csatornákon a magyarok magyarázták a bizonyítványukat. Kínos volt.

RAM-ot kell még vennem. Lehet, hogy alaplapot is. Kiment az USB-m. Még tárhely is kellene: legalább 80 gigás Winchester.

Mintha havazni akarna. Bamba egy időjárás. Mit lehet várni Csíkban? Hideget bizots. Meg esőt. Ezekből van elég. Egyéb elhanyagolható. Vagyis... De nem rágódom ezen.

Foucault. Az őrültség története. Hogyan viszonyultak a "kórhoz" a történeti korszakokban. A hatalom kisajátította. A középkorban a bolondok jól megvoltak többi embertársaik között. Habár néha felpakolták őket a Bolondok Hajójára. Ez utóbbit váltotta fel később a fegyház, majd az elmegyógyintézet. Teljesen betegségként csak a 19. században kezdték elismerni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://aprilis.blog.hu/api/trackback/id/tr6160657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása